Intervju Nicklas Ygge

Lediga tjänsterarrowIcon
INTERVJU
__

”Agilt är framtidens arbetssätt”

Nicklas Ygge är en av våra senaste kollegor som nyligen börjat jobba som konsult på B3 Financial Consulting. Nicklas brinner för det agila arbetssättet och anser att det kommer vara avgörande att arbeta agilt på arbetsplatserna för att attrahera morgondagens talanger. I en intervju berättar han mer om vad företagen har att vinna på att tillämpa metoden och vad han uppskattar mest med att jobba på B3.

Berätta om vad du gör i ditt jobb och hur du kom i kontakt med B3?
— Jag är relativt ny som konsult på B3 Financial Consulting med särskild inriktning mot agila arbetssätt, något jag har ett stort intresse och engagemang för. Jag kom i kontakt med B3 genom en tidigare pluggkompis som tyckte jag skulle passa bra inom bolaget. Han gav mig kontaktuppgifterna till Anna Abrahamsson Hägg som leder ett av finansbolagen på B3, och på den vägen är det.

Du har nyligen gått en kurs inom det agila arbetssättet – berätta något om den och vad du lärde dig?
— Ja, jag genomförde nyligen kursen ”WOW! A solid Agile platform”, bland annat tillsammans med mina kollegor Camilla Ahlefelt och Filip Eriksson. Kursen gav mig en grund för att bygga ett effektivt sätt att arbeta samt en omfattande verktygslåda för att kunna ta mig an olika roller inom det agila arbetssättet.

Vad har organisationer att vinna på att tillämpa agila arbetssätt?
— Jag tror att många organisationer kommer kunna locka till sig de bästa talangerna på marknaden genom ett agilt arbetssätt, då nya generationens arbetstagare värderar flexibelt arbete oerhört högt. Jag tror även att organisationer mer naturligt tillvaratar medarbetarnas olika styrkor genom att arbeta agilt, när medarbetarna inte förväntas passa in i en fast arbetsbeskrivning, utan snarare samarbetar inom olika projekt på ett smidigt och dynamiskt sätt. Genom att låta varje teammedlem bygga en bred kompetens ökar moralen och produktiviteten på arbetsplatsen, vilket alla organisationer borde sträva efter.

Inom vilka organisationer passar detta bäst?
— Från början riktade sig det agila arbetssättet mest mot mjukvaruföretag, men idag är det mycket bredare. Jag anser att alla typer av organisationer inom olika slags branscher borde undersöka möjligheterna för att tillämpa det agila arbetssättet. Allra mest aktuellt skulle jag säga att det är för företag inom branscher där marknaden tvingar företagen att vara snabbrörliga och ständigt förändras för att fortsatt vara konkurrenskraftiga.

Några särskilda trender/aktuella frågor inom det agila arbetssättet just nu?
— Det har tidigare varit vanligt att företag låtit teknik- och produktutveckling använda agila metoder genom självorganiserade agila teams. En trend jag nu tycker mig se är att företag och organisationer satsar på att använda agila metoder inom hela organisationen. Nästa steg för många organisationer blir att implementera agila arbetssättet inom funktioner som exempelvis HR, upphandling och affärsverksamhet.

Vad är det bästa med att jobba på B3?
— Utan tvekan företagets satsning på wellness! Simning, CrossFit, stafett, spinning och klättring är bara några av alla wellness-aktiviteter som anordnats under min första tid på B3. Balans mellan jobb och frihet är viktigt på B3, vilket verkligen märks. Sen är det såklart superkul att få jobba med så många kompetenta och härliga människor.

BAKGRUND
__

Utbildning: Tog examen 2018 som civilekonom från Linköpings Universitet.
Tidigare arbete; Kundrådgivare och sedan som teamlead parallellt med studietiden på Danske Bank. Två första åren efter examen jobbade jag på Consumer Science-företaget Nepa som Business Analyst och Project Manager.
Intressen: Sport i allmänhet, främst fotboll, löpning och golf. Utöver sport gillar jag att spendera tid på mat, vin och vänner.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss gärna!